عزاداری

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تسلیت ایام. امام صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: نَفَسُ اَلْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَةٌ . نفس کشیدن اندوهگین بخاطر ظلمی که به ما شده، تسبیح است و غم و اندوه او برای ما عبادت است. [الکافی : 2/226/16 .]

چند نکته کوتاه درباره احکام مرتبط عزاداری :

1.    وسایلی که از عزاداران در مسجد یا حسینه یا هئیت جا می ماند، در صورتی که از پیدا شدن صاحبش ناامیدی حاصل شود، احتیاطا با اجازه دفتر مرجع تقلید به فقیر شرعی همان وسیله یا قیمتش صدقه داده شود.

2.    مجالس عزایی که اطعام دارند، اضافه گرفتن غذا چنانچه متعارف نباشد و در رضایت صاحب مجلس شک وجود داشته باشد، جایز نمی باشد.

3.    اگر وسایلی مثل کفش یا چادر در مجلس عزاداری جابجا شود به نظر امام خامنه ای و اکثر مراجع چنانچه فرد بداند کفش یا لباسی که جا مانده است، مال همان کسی است که کفش و لباس او را برده است و از پیدا کردن صاحبش ناامید باشد یا برایش سختی فراوان داشته باشد، می تواند برای خودش بردارد البته اگر ارزش وسیله جامانده بیشتر باشد باید مابه التفاوت قیمت را احتیاطا با اجازه دفتر مرجع تقلید صدقه بدهد. (سیستانی،فاضل، خویی، وحید : در صورتی می تواند بردارد که بداند راضی باشد یا به ناحق وعمد برده باشد) ر ساله مراجع م 2581، امام خامنه ای شماره استفتاء: 678664 تاریخ استفتاء: 1395/04/21 و تحریر الوسیله کتاب اللقطه م 39)

در پایان نکاتی را درباره آداب زیارت خدمت شما خوبان یادآوری کنم؛ آن هم این است که  من و شما وقتی که به یک مهمانی مهمی دعوت می‌شویم سعی می‌کنیم بهترین آداب و لباس را انتخاب کنیم،  هنگام تشرف به زیارت امام رضا علیه‌السلام، باید بدانیم که به مهمانی شخصیتی قدم گذاشته ایم، که بر اساس باور ما، امامی زنده، شاهد و ناظر بر ماست. لذا اینجا نیز:



احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code