ربا

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تبریک دهه کرامت حضرت رضا علیه السلام در روایتی می فرمایند: أنَّ الرِّبا حَرامٌ سُحتٌ مِن الکبائرِ ، و ممّا قد وَعَدَ اللّه ُ علَیهِ النارَ. ربا ، حرام و از گناهان کبیره است و خداوند بر آن وعده آتش داده است. الفقه المنسوب للإمام الرِّضا : 256
یکی از گناهان کبیره ربا دادن و ربا گرفتن است، در این باره به دو نکته اشاره کنم:
هر سودی شرعا ربا شمرده نمی شود و بستگی به نوع قرارداد دارد مثلا اگر انسان در قالب مشارکت یا مضاربه شرعی سودی بدست آورد حلال است اما اگر انسان به قرض بدهد و در ضمن قرض شود سود کند حرام و ربا محسوب می شود.لذا شرط سود در ضمن قرض یکی از مصادیق ربا هست. برای اینکه معاملات و درامدها آلوده به ربا نشود حتما باید احکام ربا و کسب فراگرفته شود.
قرض دادن مستاجر به شرط استفاده رایگان که همان رهن کامل است یا قرض دادن به شرط انسداد حساب یا قرض دادن به شرط اینکه طرف مقابل هم در آینده به شما قرض بدهد، ربا محسوب می شود.
در پایان نکاتی را درباره آداب زیارت خدمت شما خوبان یادآوری کنم؛ آن هم این است که من و شما وقتی که به یک مهمانی مهمی دعوت می‌شویم سعی می‌کنیم بهترین آداب و لباس را انتخاب کنیم، هنگام تشرف به زیارت امام رضا علیه‌السلام، باید بدانیم که به مهمانی شخصیتی قدم گذاشته ایم، که بر اساس باور ما، امامی زنده، شاهد و ناظر بر ماست. لذا اینجا نیز:


احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code