قضا و کفاره

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم .چند نکته کوتاه درباره روزه قضا وکفاره خدمت شما یاآوری کنم:
1.اگر‌در‌ماه‌رمضان‌بواسطه مریضی یا مسافرت و مانند این دو روزه نگیرد چنانچه قضای روزه را تا ماه رمضان آینده نگیرد علاوه بر لزوم قضا در سالهای بعد، باید کفاره تاخیر بدهد البته اگر فرد از ماه رمضان قبل تا ماه رمضان جدید بیمار است و به جهت مریضی و ضررنتواند روزه بگیرد پرداخت کفاره کافی است و قضای روزه از او ساقط است.
2.آنچیزی که در پرداخت کفاره تاخیر لازم است این است که برای هر روز 750 گرم‌نان‌یا‌گندم‌و برنج و مانند اینها به فقیر پرداخت شود و پرداخت پول صحیح نیست مگر اینکه پرداخت کننده مطمئن باشد که فقیر پول دریافتی را به مصرف‌همان‌غذای محاسبه شده می رساند. بنابراین اگر فقیر پول ده کیلو نان را گرفته اما با آن مثلا سه کیلو برنج بگیرد کافی نیست.
3.کفاره‌را‌به‌کسی‌که‌خرجیش‌بر عهده انسان واجب است مانند فرزند و پدر ومادر فقیر‌نمی‌توان‌پرداخت‌کرد ولی به برادر‌یا‌خواهر فقیر و دیگر خویشان که فقیر شرعی باشند، اشکال ندارد.

در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.

خداوند متعال همه مشکلات مومنین را برطرف فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code