پاداش سختی های دنیوی

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.ضمن تسلیت ایام. امام صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند:  إِنَّ اَلْمُؤْمِنَ لَیُهَوَّلُ عَلَیْهِ فِی مَنَامِهِ فَتُغْفَرُ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ إِنَّهُ لَیُمْتَهَنُ فِی بَدَنِهِ فَتُغْفَرُ لَهُ ذُنُوبُهُ.  همانا مؤمن خواب هولناک مى بیند و به سبب آن گناهانش بخشوده مى شود و آسیب بدنى مى بیند و بدان سبب گناهانش آمرزیده مى شود .
چند نکته کوتاه در توضیح حدیث شریف:
1.در این حدیث شریف اشاره به یک مطلب مهمی دارد که معادله و ترازوی دنیا و آخرت، یک ترازوی عادلانه است. هر مومنی که در دنیا به هر جهتی در حالی ایمان دارد، و سختی بکشد، در آخرت پاداش این سختی‌کشیدن را خواهید دید لذا اگر مومنی در دنیا بیماری سختی دارد یا حوادث خانوادگی دشواری دارد بدون پاداش نمی ماند؛ هر چند این مطلب مجوزی برای کم کاری دیگران در انجام وظایفشان برای کمک و حل مشکلات از مومنین نمی شود. لذا در روایتی حضرت می فرمانید اگر پای مؤمن به یک سنگی گیرکند، سپس بلغزد و بیفتد؛ خدای متعال بخاطر همین، یک اجری به او می‌دهد.

2. اگر انسان در زندگی، هیچگونه رنجی، ناراحتی‌ای نداشته باشد که البته چنین چیزی کم اتفاق می‌افتد، در آخرت از برخی از دستاوردهایی که افراد رنج‌کشیده دارند، محروم خواهد بود. البته اگر این امکانات از راه حرام باشد علاوه بر اینکه از اجر محروم هستند، به عذاب الهی هم دچار می شوند.
3.این حدیث شریف یک جهابینی ارزشمندی را به انسان عرضه می کند که اگر با این نگاه پیش برویم، بسیاری از حسادتها و دعواها و غصه‌ها و حرام‌خوری‌ها از بین می‌رود. زیرا مثلا اگر خدای متعال برای شخصی فقر را مقدر کرده، نگاه فقیر این باشدکه خدا در آخرت که حیات و زندگی اصلی اجری و پاداشی می دهد که برای ثروتمند در دنیا مایۀ حسرت است، دیگر وجهی ندارد به شخص ثروتمند در دنیا، حسادت کند
در پایان نکاتی را درباره آداب زیارت خدمت شما خوبان یادآوری کنم؛ آن هم این است که  من و شما وقتی که به یک مهمانی مهمی دعوت می‌شویم سعی می‌کنیم بهترین آداب و لباس را انتخاب کنیم،  هنگام تشرف به زیارت امام رضا علیه‌السلام، باید بدانیم که به مهمانی شخصیتی قدم گذاشته ایم، که بر اساس باور ما، امامی زنده، شاهد و ناظر بر ماست. لذا اینجا نیز:

اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code