ظلم به کسی که پشتیبانی ندارد

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم . ضمن تسلیت ایام .    امام حسین علیه السلام در وصیتی به فرزندشان می فرمایند: یا بُنَىَّ اِیّاکَ وَظُلْمَ مَنْ لایَجِدُ عَلَیْکَ ناصِراً اِلاَّ اللّه َ. فرزندم! بپرهـیز از سـتم بر کسى که غیر از خدا یاورى در مقابل تو ندارد. [بحارالانوار، ج 75، ص 308 ـ اعیان الشیعة، ج 1، ص 620.]

چند نکته کوتاه پیرامون حدیث شریف:

1.    ظلم کردن در همه موارد حرام و  بازتاب دارد و دامن گیر ظالم می شود اما  ظلم کردن به کسی که هیچ پشتیبان و یاوری جز خدا ندارد بیشتر باید پرهیز کرد، چرا که عقوبت چنین ظلمی سریعتر دامنگیر می شود. افراد از ظلم به شخصی که یاور و پشتیبان دارد می‌ترسند امّا کسی که ناصر و کمکی ندارد، متاسفانه افراد پست از ظلم به او هراسی ندارند.  اما خداوند ظلم به افرادی که یاوری ندارند، عقوبت ظالم را سریعتر قرار داده است.

2.    ظلم یعنی تعدی و تجاوز به حق یا مال یا آبروی دیگران.ظلم گاهی ظلم مالی است، مثل اینکه مال دیگری را به ناحق تصرف می کند وغصب می کند، گاهی ظلم آبروئی است،مثل اینکه با غیب یا اهانت یا تمسخر آبروی شخصی از بین برود و  گاهی ظلم جانی و بدنی است، مثلا فردی شخصی را به ناحق بزند یا به ناحق به قتل برساند و گاهی ظلم روحی است، مثلا او را اذیت کند و روحاً انسانی را آزرده کند.

3.    اینکه انسان به دیگران ظلم می کند علتهای مختلفی دارد مثل الف) حرص و طمع

ب) جهالت چرا که ظالم از پایان ظلم خود خبر ندارد.

ج) تکبر و خود بزرگ‌بینی

د) حسادت به این معنا که ظالم توان بزرگ‌تر از خود دیدن را ندارد.

ه) ترس از اینکه مبادا مظلوم از او انتقام بگیرد.

و) شهوت و نفس امّاره که اختیار عقل را به دست می‌گیرد.


در پایان نکاتی را درباره آداب زیارت خدمت شما خوبان یادآوری کنم؛ آن هم این است که  من و شما وقتی که به یک مهمانی مهمی دعوت می‌شویم سعی می‌کنیم بهترین آداب و لباس را انتخاب کنیم،  هنگام تشرف به زیارت امام رضا علیه‌السلام، باید بدانیم که به مهمانی شخصیتی قدم گذاشته ایم، که بر اساس باور ما، امامی زنده، شاهد و ناظر بر ماست. لذا اینجا نیز:



اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code