سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم ضمن عرض تسلیت شهادت امام باقر علیه السلام ایشان در روایتی می فرمایند: بِئْسَ الْقَوْمُ قَوْمٌ یَعِیبُونَ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ.
چه ملت بدی هستند مردمی که امر به معروف و نهی از منکر را، حقیر میشمارند. وسائل الشیعة؛ ج16، ص: 117
چند نکته کوتاه درباره امر به معروف و نهی از منکر:
1. یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین دستورات اجتماعی دین مبین اسلام "امر به معروف و نهی از منکر می باشد و هدف عمده و اساسی در امر به معروف و نهی از منکر محقق شدن معروف و ترک منکر است و برای رسیدن به این هدف باید به دنبال بهترین و موثرترین راهکارها و شیوه های عملی باشیم مثلا گاهی اوقات بازگو کردن خوبی های افراد در هنگام نهی از منکر یا تشویق عاملان به معروف، مخفیانه بودن امر و نهی، ، خودداری از نهی از منکر به هنگام خشم و از قبیل این راهکارها باید مورد توجه قرار بگیرد.
2. هر چند امر به معروف و نهی از منکر بسیار مهم است، اما نباید در مراحل مختلف آن، حقوق مسلمانان را نادیده گرفت و شخصیت و آبرویشان را مخدوش ساخت و لذا اجازه تجسّس و پرده دری و پی جویی گناهان پنهان که در خلوت انجام می شود، به بهانه امر به معروف و نهی از منکر به کسی داده نشده است.
3. یکی از منکرات که در ادارات باید از آن دوری شود، کم کاری است مثل دیرتر از وقت بر سر کار حاضر شدن یا اینکه پیش از تمام شدن وقت اداری دست از کار کشیدن و یا انجام فعالیتهای شخصی در ساعات کاری و انجام ندادن وظایف محوله، که در صورت مشاهده باید با شرایط،نهی از منکر انجام بگیرد.
خداوند توفیق فریضه مهم امر به معروف ونهی از منکر به همه ما عنایت فرماید، به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد