اقتصاد مقاومتی

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: الْمَنِیَّةُ وَ لاَ الدَّنِیَّةُ، وَ التَّقَلُّلُ وَ لاَ التَّوَسُّلُ.

مرگ بهتر از تن به ذلّت دادن، و به اندک ساختن بهتر از دست نیاز به سوى مردم داشتن است. (نهج البلاغه کلمه قصار 396)

(نهج البلاغه کلمه قصار 396)
حضرت علی (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره روابط تجاری و اقتصادی:
1. اگر در روابط تجاری با بیگانگان ترس این باشد که به بازار مسلمین ضرر اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود واجب است این گونه روابط تجاری قطع شود و ادامه دادن اینگونه تجارتها حرام است مثل قاچاق کالا یا وارادات بی رویه که باعث تعطیلی کارخانه جات و کارگاههای تولیدی و در نتیجه بیکاری جوانان را در پی دارد. (رساله مراجع (شانزده مرجع) جلد دوم بخش دفاع م 2831ص 997)
2. یکی از مصادیق بارز ضرر به اقتصاد کشور اسلامی‌، وارد کردن کالاهایی که در داخل کشور، تولید مشابه دارد و نیازی به وارد کردن آنها نیست،‌که در این‌صورت چنانچه وارد کردن چنین کالایی سبب ضرر به اقتصاد کشور شود و باعث اسارت تجاری و اقتصادی شود گناه و معصیت است و واجب است که این گونه روابط تجاری قطع شود و ادامه دادن اینگونه تجارتها حرام است. (رساله مراجع (شانزده مرجع) جلد 2 بخش دفاع م‌2831 ص 997)
3. وظیفه مردم در برابر اجناسی که مشابه داخلی دارد برای جلوگیری از ضرر اقتصادی به کشور و اسارت تجاری لازم است اجناس تولید داخل خریداری شود و وظیفه تولید کننده گان نیز این است که در بهبود و ارتقاء کیفیت کالا بکوشند و کم کاری نکنند.
خداوند متعال به مسلمین عالم عزت و سربلندی را بیش از پیش عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code