مکان نمازگزار

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. با عرض تبریک و گرامیداشت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی. در روایت است از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم که فرمودند: لَیْسَ مِنِّی مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلاتِهِ، لا یَرِدُ عَلَیَّ الْحَوْضَ لا وَاللهِ.

آن که نمازش را سبک بشمارد از من نیست ، به خدا سوگند در قیامت کنار حوض [کوثر] بر من وارد نمی‌شود. (من لا یحضره الفقیه، ج 1،ص206 )

(من لا یحضره الفقیه، ج 1،ص206 )
حضرت محمد (ص)
توضیحات

در بعضی مکانها دیده می شود زن و مرد کنار هم نماز می خوانند آیا نمازشان صحیح است؟
در جواب باید عرض کنیم که اگر به یکی از روشهایی که گفته می شود نماز را بخواند، نمازشان صحیح می باشد:
1. بین زن و مرد مانعی مثل پرده باشد.
2. مکان نماز زن عقب تر از مکان نماز مرد باشد.
3. در صورتی که زن و مرد موازی هم بایستند یا زن جلوتر باشد اگر بینشان حداقل 5 متر فاصله باشد به فتوای همه مراجع نمازشان صحیح می باشد. البته به فتوای برخی از مراجع، تقدم زن بر مرد در نماز اشکالی ندارد ولی کراهت دارد یعنی ثواب نماز کمتر می شود. و به نظر برخی از مراجع اگر فاصله بین زن و مرد حداقل یک وجب باشد نماز آنها صحیح است.
نکته: در این مساله فرقی نمی کند زن و مرد، محرم باشند یا نامحرم، و نماز واجب باشد یا مستحب، جماعت باشد یا فرادا.
(صرفا جهت اطلاع: (رهبری(احتیاط واجب) خوئی، تبریزی، وحید: فاصله باید حداقل مقدار یک وجب باشد. فاضل، مکارم: فاصله بین زن و مرد حدود 5 متر باشد. مکارم: در جاهایی که ازدحام زیاد است مانند حرم امام رضا علیه السلام و مصلاهای نماز جمعه و مانند آن تقدم زن بر مرد اشکال ندارد. سیستانی: احتیاط واجب فاصله بین زن و مرد چهار و نیم متر باشد. و فاصله بین زن و مرد از محل ایستادن یکی تا محل ایستادن دیگری محاسبه می شود. (رساله مراجع م 886 و رساله جامع م1049 و سایت مکارم استفتائات مکان نمازگزار و توضیح المسائل فاضل م905).
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code