غسل

حدیث با موضوع غسل

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام رضا علیه السلام روایتی نقل شده که فرمودند: َلَا یَسْتَحِی الَّذِی لَا یَعْلَمُ أَنْ یَتَعَلَّمَ.‌

کسی که علم ندارد، نباید از یادگیری شرم کند.

(عیون اخبار الرضا(ع) /ج2/ص44)
امام رضا (ع)
توضیحات

غسل کردن علاوه بر آثار جسمانی، نوعی عبادت و پرستش خداست که اثرات مثبت روحی و روانی بر فرد می گذارد همچنین غسل کردن به دست آوردن طهارت باطنی است که بدون آن انسان نمی تواند خطوط قرآن کریم را لمس کند. در روایتی از امام رضا علیه السلام نقل شده است که در پاسخ فردی علّت غسل را نظافت و تطهیر نفس از آلودگى آن و پاک نمودن بدن از قذارت و خباثت بیان نمودند.
چند نکته درباره احکام غسل:
1- غسل چه واجب باشد مثل غسل جنابت و مس میت وچه مستحب باشد مانند غسل جمعه به دو قسم می شود انجام داد: ترتیبی و ارتماسی .(م360)
2- درغسل ترتیبی به نیت غسل مثلا غسل جنابت اول سروگردن بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را شستشو می دهد.(فتوی یا احتیاط واجب= مشهور و بنظر بعضی بعد از سروگردن بدن را بشوید: خوئی، تبریزی،سیستانی،زنجانی مکارم: ترتیب را مستحب می دانند)(م362)
3. بنظر اکثر مراجع: اگر در بین غسل کاری که وضو را باطل میکند انجام دهد مثلا ادرار کند، غسل باطل نمى‏شود ولی برای نماز باید وضو بگیرد (بنظر اکثر مراجع ، مخالف: خوئی،بهجت:فتوی، تبریزی: احتیاط واجب،)
4- در غسل باید موهاى کوتاهى را که جزء‌بدن حساب مى‏شود مانند موهای دست را، بشوید و بنظر اکثر مراجع شستن موهاى بلند لازم نمى ‏باشد بلکه اگر آب را طوری بپوست بدن برساند که موهای بلند تر نشود غسل صحیح است. (مخالف :امام خمینی، نوری، فاضل، مقام معظم رهبری و مکارم:احتیاطواجب) (رساله مراجع مساله 379و385و386)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code