وقف

حدیث با موضوع وقف

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم‌. از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: لَیْسَ‏ یَتْبَعُ‏ الرَّجُلَ‏ بَعْدَ مَوْتِهِ‏ مِنَ‏ الْأَجْرِ إِلَّا ثَلَاثُ خِصَالٍ صَدَقَةٌ أَجْرَاهَا فِی حَیَاتِهِ فَهِیَ تَجْرِی بَعْدَ مَوْتِهِ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ.

اجر و مزد هیچ عملى پس از مرگ بانسان نمی رسد مگر سه کار: که یکی از آنها صدق ه‏اى است که در حال حیات جارى ساخته و آن پس از مرگ نیز تا روز قیامت جریان خواهد داشت دوم: رفتار هدایت بخشى که از خود بیادگار گذاشته هم خود به ‏آن عمل می کرده و هم دیگرى پس از وى، سوم: فرزند شایسته‏ اى که برایش طلب مغفرت و آمرزش کند.

(الخصال‌جلد‌1صفحه 151)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام وقف :
1.در اسلام به وقف کردن سفارش شده و وقف از مصادیق صدقه جاریه میباشد.
2- در وقف کردن مالی، نیت تنها کفایت نمی کند، بلکه باید صیغه خوانده شود مثلا بگوید خانه ام را وقف نمودم و به تصریح برخی از مراجع وقف به عمل هم محقق می شود مثلًا چنانچه فرشی را به قصد وقف بودن در مسجد بیندازد و یا ساختمانى را بطورى که مساجد را به آن طور مى‌سازند به قصد مسجد بودن بسازد وقف میباشد.
3- اگر ملکى را براى وقف معین کند و پیش از خواندن صیغۀ وقف پشیمان شود، یا بمیرد، وقف درست نیست.
4- اگر کسى چیزى را وقف کند، دیگر مالک ان نمی باشد و از ملک او خارج مى‌شود بنا براین خود او و دیگران حقّ هیچ نوع تصرّفى در آن را ندارد و نمى‌تواند آن را به کسى ببخشد یا بفروشد یا دوباره آن را وقف کند یا جهت وقف را عوض کند؛ مثلًا نمى‌تواند حسینیه را مسجد قرار دهد.همچنین اگر واقف فوت کند، ورثۀاواز چیزى که وقف کرده ارث نمى‌برند همانطور که وصیّت در مورد آن صحیح نیست، البته در برخى از موارد نادر متولى وقف مى‌تواند آن را بفروشد.( توضیح المسائل مراجع مساله 2676 ،2677و 2678)
خداوند متعال به همه ما توفیق کارهای خیر را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code